Echtscheidingen-DenHaag.nl

Home Home | Divorce in The Hague
Onderdeel van ´t Echtscheidingshuys Uw specialist in echtscheidingen

Als u met een echtscheiding te maken krijgt is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een specialist op echtscheidingsgebied, gezien de gevolgen nog op lange termijn voelbaar zullen zijn is het te adviseren altijd voor een specialist te kiezen die voor u het hoogst haalbare eruit haalt. Dus ga voor kwaliteit  en niet voor kwantiteit! »»

Home

 Als je relatie of huwelijk niet meer goed gaat, ga je de vraag stellen: Scheiden of blijven? Deze keuze is vaak heel moeilijk. Elke relatie kent immers ups en downs. Hoe kan je weten dat het niet meer goed komt? Wat is beter voor jou, je kinderen en je partner? Kan het weer goed komen, en hoe groot is die kans? »»

Een echtscheiding mediator is een bemiddelaar die u kan helpen bij een echtscheiding. Een echtscheiding is vaak een erg lastige periode waarbij alle hulp welkom is.  De mediator en/of bemiddelaar kiest geen partij, maar blijft onafhankelijk en neutraal. »»

Een notaris kan u op verschillende manieren van dienst zijn als het gaat om echtscheidingen en uit elkaar gaan. Bij het ontbinden van een samenlevings- contract tot het daadwerkelijk afhandelen van een totale echtscheidingsprocedure door een gespecialiseerde echtscheidingsnotaris. »»

 De kindercoach biedt zowel ouders als kinderen hulp bij praktische vragen, zoals wat er komt kijken bij een verhuizing, het verdelen van de spullen tussen twee huizen en de overstap naar een andere school. Daarnaast helpt de coach vooral ook bij het omgaan met de soms heftige emoties die een scheiding oproept. »»

Bij een echtscheiding moeten in relatief korte tijd een groot aantal financiële en fiscale beslissingen worden genomen. Het advies van een deskundige financieel adviseur is dan meer dan welkom. »»

Echtscheidingsmediator in Den Haag Notaris en echtscheiding Kindercoach en echtscheiding Relatietherapie en echtscheiding Financieel advies en echtscheiding

Alimentatie (her)berekenen in de regio Den Haag

Na een echtscheiding blijft de verplichting bestaan om voor elkaar en eventuele kinderen te zorgen. Dit heet onderhoudsplicht. Aan deze plicht wordt voldaan door mee te betalen aan de kosten van levensonderhoud, oftewel alimentatie. Meestal is er bij alimentatie sprake van een geldbedrag. Betaalt één van de ex-partners bijvoorbeeld de huur en energierekeningen voor de ander, dan spreken we van alimentatie in natura. Wilt u snel uw alimentatie laten (her)berekenen, vul hieronder het aanvraagformulier in en krijg direct antwoord!


Er zijn twee vormen van alimentatie:  • KinderalimentatiePartneralimentatie


Kinderalimentatie

Leidraad bij het vaststellen van kinderalimentatie is ervoor te zorgen dat het kind er zo min mogelijk op achteruitgaat. Spreekt u samen de hoogte van de kinderalimentatie af, dan toetst de rechter of deze niet te laag is. Spreekt u niets af, dan stelt de rechter de hoogte vast. Wij kunnen u in contact brengen met de juiste juridisch adviseurs.


Partneralimentatie

Partneralimentatie komt voor, indien de inkomens van beide partners behoorlijk verschillen. U bent vrij samen met uw ex afspraken te maken over de duur en de hoogte. Belangrijk is dat u deze op de juiste wijze vastlegt in een echtscheidingsconvenant. Slaagt u er niet in samen afspraken te maken over alimentatie, dan zal de rechter deze voor u vaststellen. Het is raadzaam u in dit geval bij te laten staan door een juridisch adviseur.


Vraagt één van de partijen na scheiding een bijstandsuitkering aan, dan zal de Gemeente onderzoeken of de ander een redelijk bedrag aan alimentatie betaalt.

Zowel de kinderalimentatie als de partneralimentatie wordt, tenzij anders is afgesproken, jaarlijks wettelijk geïndexeerd.

Ligt u in scheiding en bent u onzeker over uw financiële toekomst? Via Echtscheidingen-DenHaag.nl verkrijgt u duidelijkheid over alimentatie.


Alimentatie (her)berekenen

Ondanks het feit dat wij overtuigd zijn van het feit dat online rekentools u een bepaalde indicatie kunnen geven van de hoogte van de alimentatie die in uw persoonlijke situatie betaald zou moeten worden, raden wij u aan om altijd contact op te nemen met Echtscheiding-DenHaag.nl voordat u besluit op basis van de indicatie van deze rekentools te handelen. Mede hierdoor hebben wij ook besloten geen online rekentools op deze website te zetten, gezien wij vanuit onze ervaring hebben geleerd dat iedere zaak individueel behandeld moet worden om (te) grote afwijkingen te voorkomen.


Officiële alimentatie (her)berekening

Overweegt u om alimentatie aan te vragen of te laten wijzigen? Bijvoorbeeld omdat uw inkomsten zijn veranderd of er sprake is van een nieuwe gezinssituatie? U kunt in dat geval eerst een officiële alimentatieberekening laten maken, voordat u vervolgstappen onderneemt. Zo weet u van tevoren beter waar u aan toe bent.


U kunt via ons de volgende officiële alimentatieberekeningen aanvragen:

 • kinderalimentatie • partneralimentatie • beiden


Wilt u een alimentatieberekening laten maken?

Klik hier en vul op het aanvraagformulier de invoervelden zo volledig mogelijk in en beschrijf duidelijk uw situatie.

Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag vertrouwelijk en discreet zal worden behandeld door een ervaren en deskundig alimentatiebureau.

Neem nu direct contact op, voor al uw berekeningen en vragen over alimentatie.

Beschrijf duidelijk uw situatie en ontvang gratis antwoord op uw vraag.  

»»